kategoria

poradnik

Wino zamknięte w butelce żyje, rozwija się przechodząc przez różne fazy. Warto wiedzieć, w którym momencie wino osiąga najlepszą jakość, kiedy odkorkować butelkę i nalać do odpowiedniego kieliszka, innego dla wina czerwonego, innego dla białego i deserowego. Wino oceniamy- kolor, bukiet zapachowy i smak. Pomogą nam w tym oceny ekspertów, jakie znajdziemy w czasopismach winiarskich, na stronach internetowych, blogach i aplikacjach.

autor

Winnica Profesora - autor, prof. Marek Rekowski.

prof. Marek Rekowski

Marek Rekowski, profesor ekonomii, wieloletni wykładowca mikroekonomii i koniunktury gospodarczej na Uniwersytecie Ekonomicznym w Poznaniu, visiting professor na uniwersytetach francuskich w Saint Etienne, Dijon, Orleanie, ESCP Business School w Paryżu oraz hiszpańskich w Madrycie, Pamplonie i Sevilli. Amator i znawca wina, autor książek Światowe rynki wina oraz Przewodnik po świecie wina i wykładów z zakresu ekonomii wina. Popularyzator wiedzy o winie.

dla miłośników wina

Winnica Profesora - książka.

Sprawdź mój przewodnik!

Książka "Przewodnik po świecie wina" adresowana jest do początkujących i nieco bardziej zaawansowanych amatorów wina.

reklamy

Amancaya - wino zakochanej Indianki!

Wspaniałe wino zasługujące na najwyższą ocenę – 4,8/5. Dostępne w specjalistycznym sklepie VININOVA.

szukaj

media społecznościowe

newsletter

instagram

youtube

ostatnie wpisy

kategorie

NEWSLETTER

Zapisz się i dostawaj informacje o nowych wpisach.

INSTAGRAM

Dziękuję za odwiedziny! Piszę o treściach, które są przeznaczone co do zasady tylko dla osób pełnoletnich.

Moje wpisy czasami mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku, ale nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o Wychowaniu w Trzeźwości (Dz.U. 2012 poz. 1356). Używam plików cookies w celach statystycznych, zbierając anonimowe dane dotyczące korzystania z portalu: czas trwania wizyty, źródło klikane linki, etc., za pomocą usługi Google Analytics lub Microsoft Clarity. Te dane są anonimowe, nie pozwalają na identyfikację użytkownika i wykorzystuję je wyłącznie w sposób ilościowy.