Kategoria

kulinaria

Ogólne wskazania mówią – do dań mięsnych wino czerwone, do ryb białe, a do deserów słodkie. Jednak każde danie jest specyficzne, różne są surowce i przyprawy, różne metody z jakich powstaje – gotowanie, smażenie ,duszenie, grillowanie. Są dania charakterystyczne dla kuchni europejskiej, azjatyckiej, amerykańskiej, dla kuchni francuskiej, chińskiej czy polskiej. Do każdego z tych dań można i należy dobrać odpowiednie wino, tak aby osiągnąć pełną harmonię zapachów i smaków.

autor

Winnica Profesora - autor, prof. Marek Rekowski.

prof. Marek Rekowski

Marek Rekowski, profesor ekonomii, wieloletni wykładowca mikroekonomii i koniunktury gospodarczej na Uniwersytecie Ekonomicznym w Poznaniu, visiting professor na uniwersytetach francuskich w Saint Etienne, Dijon, Orleanie, ESCP Business School w Paryżu oraz hiszpańskich w Madrycie, Pamplonie i Sevilli. Amator i znawca wina, autor książek Światowe rynki wina oraz Przewodnik po świecie wina i wykładów z zakresu ekonomii wina. Popularyzator wiedzy o winie.

dla miłośników wina

Winnica Profesora - książka.

Sprawdź mój przewodnik!

Książka "Przewodnik po świecie wina" adresowana jest do początkujących i nieco bardziej zaawansowanych amatorów wina.

Sprawdź >

reklamy

Amancaya - wino zakochanej Indianki!

Wspaniałe wino zasługujące na najwyższą ocenę – 4,8/5. Dostępne w specjalistycznym sklepie VININOVA.

szukaj

media społecznościowe

newsletter

instagram

youtube

ostatnie wpisy

kategorie

NEWSLETTER

Zapisz się i dostawaj informacje o nowych wpisach.

INSTAGRAM