Jakie wino do szparagów i truskawek?

Wiosna to okres popularności truskawek i szparagów. Sprawdź, co warto o nich wiedzieć i dowiedz się... jakie wino do szparagów i truskawek!
Na wiosnę w sklepach pojawiają się świeże owoce i warzywa – truskawki i szparagi. Już w kwietniu przyjeżdżają do nas truskawki z południa Europy - głównie z Hiszpanii - natomiast polskie kilka tygodni później. Z kolei wśród nowych warzyw królują szparagi, tak zielone jak również białe. Zarówno truskawki jak i szparagi mają charakterystyczne, wyraźne zapachy i smaki. Dlatego dobór wina, które będzie je dopełniało lub równoważyło, nie jest łatwy. Jakie wino do szparagów i truskawek? Truskawki i wino Najwi
Zapisz się do newslettera bądź Zaloguj aby przeczytać cały artykuł.
Picture of prof. Marek Rekowski

prof. Marek Rekowski

Zostaw swój komentarz!

Dodaj komentarz

wesprzyj moją pracę!

newsletter

partnerzy

autor

Winnica Profesora - autor, prof. Marek Rekowski.

prof. Marek Rekowski

Marek Rekowski, profesor ekonomii, wieloletni wykładowca mikroekonomii i koniunktury gospodarczej na Uniwersytecie Ekonomicznym w Poznaniu, visiting professor na uniwersytetach francuskich w Saint Etienne, Dijon, Orleanie, ESCP Business School w Paryżu oraz hiszpańskich w Madrycie, Pamplonie i Sevilli. Amator i znawca wina, autor książek Światowe rynki wina oraz Przewodnik po świecie wina i wykładów z zakresu ekonomii wina. Popularyzator wiedzy o winie.

dla miłośników wina

Winnica Profesora - książka.

Sprawdź mój przewodnik!

Książka "Przewodnik po świecie wina" adresowana jest do początkujących i nieco bardziej zaawansowanych amatorów wina.

wino dla konesera

szukaj

ostatnie wpisy

kategorie

NEWSLETTER

Zapisz się i dostawaj informacje o nowych wpisach.

KIM JESTEM
Marek Rekowski, profesor ekonomii, wieloletni wykładowca mikroekonomii i koniunktury gospodarczej na Uniwersytecie Ekonomicznym w Poznaniu, visiting professor na uniwersytetach francuskich w Saint Etienne, Dijon, Orleanie, ESCP Business School w Paryżu oraz hiszpańskich w Madrycie, Pamplonie i Sevilli.
WSPARCIE MOJEJ PRACY