zbiór

winnica konesera

Vigne de l’ Enfant Jésus

Wino jest jedwabiste, ma przyjemną mineralność, nigdy nie jest ciężkie czy agresywne.

Domaine Chandon de Briailles

Gaudium to wielkie, eleganckie wino.

Rully, Les Maizières

Przejrzysty, piękny, złocisty kolor, bogaty owocowy bukiet zapachowy z dominacją cytrusów - ocena 4,6/5.

Vigne de l’ Enfant Jésus

Wino jest jedwabiste, ma przyjemną mineralność, nigdy nie jest ciężkie czy agresywne.

Domaine Chandon de Briailles

Głębokie, złożone, finezyjne, czyste, urzekające.

Schloss Gobelsburg Ried Heiligenstein, Riesling

W smaku zrównoważone z delikatna kwasowością, wyczuwalną na finiszu - ocena 4,7/5.

Schloss Gobelsburg Ried Grub, Gruner Veltliner

Wino świeże, eleganckie, jedno z najlepszych z tej odmiany - ocena 4.8/5.

Teperberg Inspire

Wino dojrzewało osiem miesięcy w dębowej beczce nabierając łagodności i okrągłości i dając długi finisz - ocena 4.7/5.

Barbera di Alba „Pre- Philloxera"

Wino z bardzo starych winorośli, utrzymujących oryginale cechy odmiany Barbera sprzed zarazy filoksery - ocena 4,5/5.

Tamada Qvevri Red

Ma piękny, głęboki kolor ciemnej czerwieni z purpurowymi odblaskami na dysku - ocena 4.5/5.

Le Fornaci Lugana

Dojrzewanie wina na osadzie z drożdży pozostawia w nim bardzo delikatne bąbelki - ocena 4.6/5.

Ontañón Clarete

Delikatne aromaty owocowe, dobrą kwasowość i długi finisz wina. - ocena 4,7/5.

Le Bon Vivant 2019

Wino świeże, delikatne o umiarkowanej kwasowości - ocena 4.5/5.

Don Anselmo

Doskonała równowaga tanin, kwasowości i alkoholu, długi finisz, świetne wino - ocena 4,8/5.

Catena Malbec Mendoza

Wino zrównoważone, delikatne – o dobrej kwasowości i prawie niewyczuwalnych taninach - ocena 4,7/5.

Queiron Reserva

Wino o bogatym, intensywnym, owocowym bukiecie zapachowym z nutami beczki - ocena 4.7/5.

Queiron Mi Lugar

Łagodna kwasowość, delikatne taniny. Wino doskonałe spod ręki wyjątkowego mistrza - ocena 4,9/5.

Vale De Lobos Tinto

Struktura zrównoważona, łagodne, delikatna goryczka tanin i kwasowości, wino łatwe i przyjemne w konsumpcji, z wyraźnym finiszem - ocena 4,6/5.

Castello di Volpaia

Wino powstało jako kupaż z winogron Sangiovese z najlepszych winnic i działek w uprawie biologicznej z Volpaia - ocena 4.7/5.

Ares Rosso

Udana kompozycja Primitivo i Cabernet Sauvignon - ocena 4,6/5.

Old Coach Road

Piękny, przejrzysty, jasny kolor wiśniowy, charakterystyczny dla młodego Pinot Noir - ocena 4,6/5.

Lawson’s Dry Hills White Label

Wino eleganckie, doskonale odzwierciedla charakter odmiany Sauvignon Blanc i wyjątkowy terroir Malborough - ocena 4.8/5.

Vale de Lobos Branco

Właściwie wino ma cechy półwytrawnego. Będzie smakować wszystkim, którzy nie gustują w winie o zdecydowanej kwasowości - ocena 4,5/5.

Bodegas Caro Amancaya

Nazwa wina nawiązuje do przepięknego kwiatu rosnącego w Andach, owianego romantyczną legendą o zakochanej Indiance Amancaya - ocena 4,8/5.

Salzl Seewinkelhof Zweigelt

Wino z regionu Neusiedlersee-Burgenland w Austrii. Weingut Salzl, doskonałe, czerwone wino dla zwolenników łagodnych tanin - ocena 4.6/5.

Grüner Veltliner z Austrii

Wino z prestiżowego regionu Wachau w Austrii. Białe, wytrawne,Weingut Ernsthofer, owocowe aromaty, stonowana kwasowość, delikatne nuty mineralne - ocena 4,5/5.

Reserva Collection Carmenere

Valle de Maule Chile, czerwone wytrawne. Bogaty bukiet owocowy, w smaku lekkie, o umiarkowanej kwasowości i nieznacznych taninach - ocena 4,5/5.

Muscadet z Doliny Loary

Wino z Doliny Loary , Francja, Domaine de la Bretonnière. Białe, wytrawne, z odmiany Melon de Bourgogne, owocowy i kwiatowy bukiet zapachowy, delikatna kwasowość, nieznacznie wyczuwalne musujące bąbelki - ocena 4,6/5.

Baltos

Wino o intensywnym kolorze fioletowym, z pięknym jasnym odblaskiem na dysku. W bogatym, owocowym bukiecie dominuje zapach truskawki i leśnych owoców. W smaku świeże, delikatne i zrównoważone – łagodna kwasowości i taniny, z pewnością efekt dojrzewania w beczce - ocena 4,6/5.

Godello z Monterrei

Przejrzysty, kolor jasno-żółty, bogaty bukiet zapachów owocowych, w smaku łagodne, delikatna kwasowość, na początku wrażenie wina półwytrawnego, nuty mineralnej goryczki na finiszu - ocena 4,5/5.
NEWSLETTER

Zapisz się i dostawaj informacje o nowych wpisach.

KIM JESTEM
Marek Rekowski, profesor ekonomii, wieloletni wykładowca mikroekonomii i koniunktury gospodarczej na Uniwersytecie Ekonomicznym w Poznaniu, visiting professor na uniwersytetach francuskich w Saint Etienne, Dijon, Orleanie, ESCP Business School w Paryżu oraz hiszpańskich w Madrycie, Pamplonie i Sevilli.

Podoba Ci się to, co czytasz?

Dostawaj powiadomienia o nowych wpisach prosto na skrzynkę.